Mačehe in trajnice

Ob koncu septembra pričnemo s prodajo mačeh in trajnic, ki so primerne za jesensko zasaditev. Domača pridelava nam omogoča, da zagotovimo sveže sadike čez celo sezono. Trajnica je rastlina, ki raste in cveti več let. Sposobnost, da vsako leto in večkrat v življenju cvetijo jim je omogočeno zaradi tvorbe obnovitvenih popkov, s katerimi se vsako leto obnavljajo. Poleg tega imajo sposobnost shranjevanja hranilnih snovi preko zime, ki omogočajo spomladi zgodnji razvoj obnovitvenih popkov.

 

Božične zvezde in ciklame

Že konec julija začnemo s sajenjem prvih božičnih zvezd. Ukoreninjene sadike dobimo od dobavitelja in jih posadimo v posebej zato pripravljen substrat. Vzgoja božičnih zvezd ni enostavna, saj zahteva veliko znanja, enakomerno temperaturo, primerno svetlobo in stalno nego. V Sloveniji je le še par vrtnarij, ki se ukvarjajo z vzgojo božičnih zvezd.

 

Krizanteme in aranžmaji

Prodaja lončnih krizantem poteka od oktobra do novembra. V našem podjetju pridelujemo tudi rezano cvetje iz domače pridelave. Rez tik pred prodajo nam omogoča, da vaši šopki in aranžmaji cvetijo še dolgo po nakupu.